SimplyMile, duurzame (last-mile) stadsdistributie

Op dit moment wordt de locatie ingericht als hub van SimplyMile, voor duurzame (last-mile) stadsdistributie. De locatie wordt zo tevens een logistiek centrum waar goederen en bestellingen van bedrijven worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor levering in de stad.

Alle producten worden in bulk aangeleverd, waardoor de leveranciers het aantal ritten drastisch kunnen reduceren. Vanuit de hub worden de goederen één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL. Het doel van SimplyMile is om duurzame stadsdistributie te realiseren met Zero Emissie, zonder extra kosten voor de klant.

 

Deze ontwikkeling sluit haarfijn aan bij het besluit van Wendie Roelofs en Oscar Renken, de eigenaren van Jan de Jong, om hun uitvalsbasis in Noordhorn uit te breiden met een pand op het industrieterrein Driebond in de stad Groningen. Op deze manier zitten zij nabij één van de uitvalswegen van de binnenstad en direct aan de ringweg van Groningen. Tegelijkertijd beschikken zij hier over meer ruimte, waardoor de SimplyMile formule hier heel mooi in opgenomen kan worden. Logistiek en dienstverlening zit in het DNA van het bedrijf, waardoor het besluit tot samenwerking al snel werd genomen.

 

Gemeente Groningen

De Gemeente Groningen is al lange tijd actief bezig de logistiek van de binnenstad te verduurzamen. SimplyMile Groningen is hier al enige tijd bij betrokken en neemt actief deel in de “Koplopers Groep” die streeft naar versnelde verduurzaming van de binnenstad. “Waarom wachten tot 2025 als we nu al een schonere en veiligere binnenstad met minder verkeer in de binnenstad kunnen realiseren? De Koplopers dagen de Gemeente en bedrijven in Groningen uit hieraan mee te werken. Niet met subsidies, maar door het goede voorbeeld te geven.

 

SimplyMile is een bewezen formule voor duurzame stadsdistributie. Na jaren van onderzoek, talloze gesprekken en diverse projecten is de firma Deudekom in 2017 gestart met de eerste logistieke hub , SimplyMile Amsterdam. Een logistiek centrum waar goederen worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor geconsolideerde levering in de stad. Met een tiental leveranciers zijn we gestart alle locaties van de Gemeente, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam te beleveren voor de facilitaire producten.

Groene stadsdistributie
Groene bezorging in Groningen
SimlpyMile Groningen
Groene distributie Jan de Jong Verhuizingen SimplyMile

 

Zowel het aantal klanten als leveranciers groeit sindsdien, veelal door de positieve ervaringen die de betrokkenen delen. Inmiddels heeft SimplyMile vestigingen in 8 steden en zijn ze nog met diverse steden in gesprek. Ze dagen bedrijven in Nederland uit om het goede voorbeeld te geven. Zo kunnen we de stadslogistiek verduurzamen door de logistieke keten opnieuw in te richten. Door herverdeling en efficiënte bundeling kunnen wij dit veelal zonder enige extra kosten realiseren.

 

Ook interesse om mee te doen?

 

Kijk op onze website, mail ons, of kom gewoon eens langs.

Vraag een offerte aan: