Wanneer moet ik gas, water en licht regelen op het nieuwe adres?

Bij een verhuizing moet u ineens allerlei zaken regelen die wij als vanzelfsprekend ervaren. We nemen het voor lief dat we op elk moment kunnen koken, douchen of het licht aandoen. Toch moet u ook gas, water en licht regelen tijdens een verhuizing. Wanneer en hoe u dat het beste kunt doen, leest u hier.

Regel het zo vroeg mogelijk

Of u nu wilt overstappen van energieleverancier of niet; u kunt de verhuizing van uw gas en elektra maar beter zo vroeg mogelijk regelen. Dit kan bij de meeste leveranciers al drie maanden voor de verhuisdatum. Is dat niet (meer) mogelijk, dan is twee weken voor de verhuisdatum de uiterste termijn om uw verhuizing door te geven. Wilt u een nieuwe energieleverancier? Houd dan rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Nieuwe gas- en energieleverancier of niet?

Het kan nooit kwaad om eens te kijken wat het u oplevert als u gaat switchen van gas- en/of energieleverancier. En een verhuizing is een mooi moment om dit te doen. Op verschillende websites kunt u aanbieders en tarieven eenvoudig met elkaar vergelijken. Soms is het ook voordeliger om gas en stroom bij aparte aanbieders af te sluiten; de moeite waard om eens te onderzoeken. Vaak bieden deze energievergelijkers ook een handige overstapservice. Kijk ook eens bij de aanbieders zelf op de website. Zij bieden vaak een aantrekkelijke korting of cadeau bij een nieuw contract. Let wel: bij het opzeggen van uw contract vóór het einde van de loopduur mag uw energieleverancier een opzegvergoeding of boete in rekening brengen. Sommige leveranciers zijn echter bereid die te betalen als u naar hen overstapt.

Energiezaken regelen

Hebt u de verhuizing doorgegeven bij uw huidige leverancier(s) of een nieuw contract voor het nieuwe huis afgesloten? Dan hoeft u alleen nog maar de meterstanden door te geven. Noteer deze zowel in het oude als nieuwe huis op de dag van de sleuteloverdracht, bij voorkeur met de nieuwe bewoner of verhuurder. Geef de meterstanden binnen 15 dagen na de verhuisdatum door aan uw energieleverancier(s). U ontvangt vervolgens binnen enkele weken een eindafrekening van het oude adres en voorschotbedrag voor het nieuwe huis in de brievenbus.

Wanneer moet ik gas, water en licht regelen op het nieuwe adres?

Waterzaken regelen

Over de levering van water hoeft u niet zoveel na te denken, want er valt niks te kiezen. Er is altijd maar één waterbedrijf actief in iedere regio. Verhuist u binnen de regio, dan kunt u uw verhuizing online melden bij uw vertrouwde waterbedrijf. Wanneer u verhuist naar een andere regio, meldt u zich af bij het oude waterbedrijf en aan bij het nieuwe. Noteer ook nu de meterstanden van uw oude huis en op het nieuwe adres op de dag van de sleuteloverdracht. Aan de hand hiervan worden de eindafrekening en voorschotnota opgemaakt die u zult ontvangen op uw nieuwe adres.

Heeft u vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen, vul ons contactformulier in en we helpen u graag!

Neem contact op voor een vrijblijvende offerteVrijblijvende offerte?

Mart helpt graag bij al uw vragen over uw aanstaande verhuizinghelpt u graag.

Vraag direct een offerte aanVraag direct een offerte aan Bel ons op: 050 - 313 91 49Bel ons Mart Dijkstra Mart Dijkstra