Heb ik recht op vrije dagen voor de verhuizing?

Een verhuizing is geen sinecure. Er gaan heel wat uren voorbereiding en planning aan vooraf. En dan moet de echte verhuizing nog plaatsvinden! Alles bij elkaar een behoorlijke belasting en een aanslag op uw budget. In sommige cao’s, arbeidsovereenkomsten of bedrijfsreglementen wordt dit erkend en kun je speciaal verlof voor een verhuizing aanvragen.

Recht op bijzonder verlof bij een verhuizing

Verlof voor een verhuizing is niet wettelijk geregeld. Werkgevers, branches of sectoren mogen dit zelf bepalen en regelen binnen het bijzonder verlof. Over het algemeen mag een werknemer twee werkdagen bijzonder verlof opnemen. Of dit ook mag worden gebruikt voor een verhuizing, is per arbeidsovereenkomst verschillend. Ook kan het aantal dagen verschillen. Als het recht op bijzonder verlof bij een verhuizing niet in de cao is vastgelegd, dan vindt u dat terug in de arbeidsovereenkomst of het bedrijfsreglement. U kunt er ook naar informeren bij uw werkgever of personeelsafdeling. Hier kunt u het verhuisverlof meteen aanvragen. Bekijk ook de website van Rijksoverheid voor meer informatie over verlof tijdens uw verhuizing.

 

Slim gebruik maken van bijzonder verlof

Als u tijdens uw verhuizing wel van uw bijzonder verlof gebruik kunt maken, krijgt u tijdens deze dag(en) vrijwel altijd doorbetaald en levert u geen vakantiedagen in. Dat is fijn, want een verhuizing is al kostbaar genoeg! Bovendien zult u graag wat vrije dagen overhouden voor als u eenmaal gesetteld bent. Deze tijd kunt u goed gebruiken om te genieten van het nieuwe huis en wat welverdiende rust te nemen. Om optimaal van uw bijzonder verlof te profiteren, is het slim om de vrije verhuisdag(en) meteen voor het weekend te gebruiken. Zo heeft u na de verhuisdag nog minimaal twee dagen de tijd om het oude huis schoon op te leveren en uw nieuwe woning gezellig in te richten!

Vraag een offerte aan: