Pieter en Jorik samen aan het woord

Pieter en Jorik samen aan het woord

Pieter Alkema & Jorik Eggen stellen zich graag aan u voor.

Verhuizen doen onze medewerkers niet alleen. Dagelijks zijn er verschillende verhuisteams op pad en deze keer laten we een duo aan het woord over hun werkzaamheden. Pieter is één van onze meest ervaren medewerkers, hij werkt vaak samen met Jorik, een relatief nieuwe aanwinst. Het verhuisteam stelt zich graag aan u voor:

Pieter 25 jaar in dienst!

“Mijn naam is Pieter Alkema, 49 jaar en ik woon in de stad Groningen. Daar heb ik een paar jaar geleden een kluswoning gekocht, die is nu bijna klaar. Samen met mijn vrouw en dochter van 16, genieten we daar heerlijk van.


In april 2023 was mijn werkjubileum, dit jaar ben ik 25 jaar bij Jan de Jong Verhuizingen in dienst! In 1998 ben ik begonnen, toen was het bedrijf nog redelijk klein. Ik heb dus echt de ontwikkeling tot nu meegemaakt. Momenteel ben ik chauffeur en Voorman verhuizer. Ik heb ook een tijdje taxaties gedaan, 2 jaar ongeveer, maar dit was toch niet echt iets voor mij. In samenspraak met Oscar en Wendie ben ik weer terug op de auto gegaan. Het op pad zijn bevalt me toch beter.”

 

Jorik heeft net zijn groot-rijbewijs gehaald

Pieter werkt bijna dagelijks samen met collega Jorik Eggen. “Ik ben Jorik Eggen, 34 jaar en woon in Appingedam samen met mijn vrouw en 2 kinderen, een zoon van 6 en een dochter van 2. Inmiddels ben ik 1,5 jaar werkzaam als Verhuizer voor Jan de Jong waarvan het eerste half jaar via Wiver, het uitzendbureau voor Transport en Logistiek. Ik heb net mijn groot-rijbewijs gehaald, dus sinds kort ben ik ook chauffeur. Het plan is dat ik nog verder ga met mijn CE-rijbewijs zodat ik ook met een aanhanger mag rijden.”

Pieter en Jorik

Hoe zijn jullie bij Jan de Jong Verhuizingen terecht gekomen?

Pieter: “Hiervoor moet ik ver terug in de tijd. In 1998 kwam ik zonder werk te zitten na een paar tijdelijke contracten bij ABN AMRO. Toen kwam ik mijn oom tegen, die was in de stad aan het verhuizen. Mijn oom, Piet de Jong, was toen eigenaar van Jan de Jong. Ik draaide mijn autoraam open en vroeg; mijn huidige contract loopt af, heb jij toevallig nog werk voor me? Ja, en zo is dat gegaan. In mijn eigen tijd heb ik mijn chauffeursdiploma gehaald en zo ben ik doorgegroeid en meegegroeid met het bedrijf.”

 

Jorik werkt net 1,5 jaar voor Jan de Jong Verhuizingen. “Hiervoor zat ik in de detailhandel, dat is wel echt iets anders en was niet wat ik wilde. Toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Mijn broer is verhuizer bij een verhuisbedrijf in Groningen en een vriend van mij is ook verhuizer, dus de verhuiswereld was mij wel bekend. Daardoor wist ik dat je lekker fysiek bezig bent en er veel afwisseling is. Dat sprak mij wel aan. Na 1,5 jaar ben ik nog steeds erg blij met de keuze die ik destijds heb gemaakt.”

Hoe ziet een werkdag eruit en wie doet wat?

Pieter: “In de ochtend vertrek je op een bepaalde tijd, dat is wel verschillend per dag. Je gaat naar de klus, loopt een ronde door het huis en de taakverdeling gaat automatisch. Meestal sta ik in de auto te laden en Jorik die regelt alles in huis. Meestal loopt alles wel vanzelf, dat gaat heel goed vind ik.”

 

Jorik: “Je hebt bij Jan de Jong vaste koppels qua team en wij gaan met z’n tweeën meestal samen naar de klus. Dit is eigenlijk al zo vanaf het begin dat ik er ben. Dat bevalt goed en dan merk je wel dat Pieter al 25 jaar in dienst is. De ervaring is aanwezig en daar leer je veel van iedere dag. Zo ook met het laden bijvoorbeeld; dit heb ik een tijdje aan kunnen zien en nu doe ik het af en toe ook zelf. Het is dus erg prettig dat je met iemand mee kan lopen die zoveel ervaring heeft.” “Dit geldt voor mij ook.” vult Pieter aan. “Je krijgt iemand mee die niet uit de verhuiswereld komt en eigen inzichten heeft. Daar leer je ook na 25 jaar zelf weer iets van.”

Pieter en Jorik

Wat is leuk aan dit werk?

De afwisseling en diversiteit van de werkdagen en het contact met de klant zijn voor beide mannen de mooiste aspecten van het vak. “Je maakt van alles mee, je hebt soms lol met de klanten en op de andere dag weer een gezellige groep collega’s. We houden beide van vlot aan het werk zijn en willen de klus tot een goed einde brengen. Dan heb je eer van je werk.” Aldus Pieter. Jorik vult daarop aan: “Tijdens een kop koffie met de klant kom je aan de praat en hoor je van alles, wat het ook interessant maakt. Iedere dag weet je wel een beetje wat je kunt verwachten, maar soms loopt het net even anders en daar moet je dan op reageren. Dit maakt het vooral leuk om te doen.”

 

Naast het werk doen jullie vast nog andere dingen?

Jorik: “Een paar keer in de week ben ik aan het hardlopen en ik doe ook af en toe mee aan een hardloopwedstrijd. Ook heb ik al jaren een seizoenkaart bij FC Groningen waar ik graag heen ga met vrienden. Helaas gaat het op dit moment niet zo goed, hopelijk gaat het snel weer de goede kant op! Tot slot rijd ik graag motor, als het lekker weer is ga ik graag met de motor naar het werk of rijd ik mooie tochtjes.”

 

Pieter: “Ik heb als hobby muziek, gitaar spelen. Ik maak vooral rockmuziek. Dit doe ik al heel lang en af en toe in een bandje. Ik ben net weer een nieuwe band begonnen. Dus dat vind ik erg leuk. En klussen zie ik ook maar als hobby.”

Wil jij werken bij Jan de Jong Verhuizingen? Wat kun je dan verwachten?

“Wanneer je goed je best doet en inzet toont, dan kun je een mooie baan hebben en met een leuke ploeg aan het werk zijn. Het is een baan waar je lekker fysiek bezig kunt zijn. Als je je graag inzet en wilt leren dan kun je een hele mooie tijd hebben bij Jan de Jong.”

 

Jorik vult daarop aan: “We hebben een leuke groep collega’s. De sfeer is altijd goed en vanuit het bedrijf worden er een aantal keren per jaar teambuildingsuitjes georganiseerd. Even wat anders dan verhuiswerk zeg maar. We zijn net vorige week wezen boulderen (klimmen) met de hele groep. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen. Dat vind ik ook wel erg goed. Ze doen echt best veel voor ons allemaal.”

Pieter en Jorik
Vraag een offerte aan:
WhatsApp
Vragen? App ons gerust!