Wat is bezemschoon opleveren?

Verhuist u uit een huurwoning, dan zult u bij de overdracht het huis ‘bezemschoon’ moeten opleveren. Bij de verkoop van een koopwoning is het niet contractueel verplicht, maar wordt het wel verwacht. Anders dan de term doet vermoeden, is alleen een bezem door de woning trekken niet voldoende. Wat houdt bezemschoon opleveren precies in?

Uw oude woning schoon opleveren

Bij het vertrek uit een woning is het logisch dat alle spullen worden meegenomen. Het lege huis wordt vervolgens netjes aan de nieuwe bewoners opgeleverd. Voor een huurwoning is dit een duidelijke zaak. De verhuurder kan de woning weigeren als die niet in oorspronkelijke staat wordt opgeleverd. Het is dus zaak om de eindschoonmaak tijdig in te calculeren, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan!

Wij helpen u graag bij het bezemschoon opleveren van uw woning.

Wat is bezemschoon?

Hoewel u het liefste in uw nieuwe woning bezig gaat, zult u vóór de sleuteloverdracht toch nog even aan het werk moeten op uw oude adres. Plan voldoende tijd en zorg voor goede schoonmaakspullen. Neem in ieder geval een stofzuiger, harde bezem, dweil, plumeau, stofdoeken, schoonmaak doeken, allesreiniger, wc-reiniger en ontkalkingsmiddel mee en ga zo systematisch mogelijk te werk:

  • Stof alle muren, plafonds, planken en deuren en verwijder eventuele vlekken. Vergeet ook de stopcontacten en de binnenkant van inbouwkasten niet.
  • Verwijder overal stickers, posters en eventuele lijmresten.
  • Badkamer en toilet moeten geheel gereinigd worden en waar nodig ontkalkt. De afvoerputjes moeten worden geleegd.
  • De keuken maakt u geheel vetvrij en schoon. Neem alle apparatuur, het fornuis en de binnen- en bovenkant van de keukenkastjes mee. De koelkast zet u uit, met de deur op een kier.
  • Ook de buitenruimtes, zoals het balkon en de garage horen helemaal leeg en schoon te zijn. Veeg de vloeren met een harde bezem en verwijder alle afval.
  • Ten slotte gaat u met de stofzuiger en dweil het hele huis door. 

Al met al een flinke klus… Gelukkig kunt u ook de eindschoonmaak met een gerust hart aan ons uitbesteden. Terwijl wij uw oude woning grondig ‘bezemschoon’ maken, kunt u genieten van uw nieuwe woning! Bekijk de link voor meer informatie over onze schoonmaakservice.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerteVrijblijvende offerte?

Kim helpt graag bij al uw vragen over uw aanstaande verhuizinghelpt u graag.

Vraag direct een offerte aanVraag direct een offerte aan Bel ons op: 050 - 313 91 49Bel ons Kim Jullens Kim Jullens