Ik ben verhuisd, wat nu?

Ik ben verhuisd, wat nu?

Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen. Heeft u meer vragen? Bel dan gerust met 050 - 313 91 49 of stuur een mail naar info@jandejong.nl.

Verhuist mijn post automatisch mee?

Als u op een ander adres gaat wonen, verhuist uw post niet automatisch mee. Natuurlijk zorgt u zelf voor een verhuisbericht aan familie en vrienden, maar moet u ook alle instanties en bedrijven persoonlijk aanschrijven? Gelukkig niet. Met een online verhuisservice geeft u in één keer uw nieuwe adres door en kunt u uw post automatisch laten doorsturen.

Nieuw adres doorgeven aan bedrijven en instanties

Uw verzekeraar, bank, krant, telefoonprovider…. Al deze bedrijven en instanties moeten uw adres in hun klantenbestand aanpassen. Het kost een hoop werk om deze allemaal aan te schrijven. Bovendien is de kans groot dat u toch bedrijven vergeet.

 

Met de online verhuisservice van PostNL kunt u alle bedrijven en instanties selecteren die een adreswijziging moeten ontvangen. Het nieuwe adres wordt vervolgens automatisch aan hen doorgegeven. Let op: sommige bedrijven verzenden met een ander postbedrijf, zoals SANDD. U kunt deze bedrijven zelf aanschrijven. Of gebruik een online verhuisservice die ongeacht het postbedrijf uw verhuizing aan alle bedrijven in Nederland kan doorgeven, zoals die van Verhuisvriend.

 

Post automatisch laten doorsturen

Uw post verhuist mee met PostNL

Mocht u toch een bedrijf vergeten, geen nood! U hoeft nog steeds geen post te missen. Met de doorstuurservice van PostNL ontvangt u alle post op uw nieuwe adres, ongeacht de adressering. Vervolgens kunt u dat bedrijf alsnog een adreswijziging doorgeven. U kiest zelf hoe lang u de post wilt laten doorsturen: 2 weken, 1 maand, 3 maand, 6 maanden of 12 maanden. Ook als u naar het buitenland verhuist, kunt u de post automatisch laten doorsturen. De tarieven zijn dan vanzelfsprekend een stuk hoger. U regelt de doorstuurservice via de website van PostNL.

 

 

Tips voor het verhuizen van uw post

Wilt u er zeker van zijn dat u geen post mist op uw nieuwe adres? Lees dan nog even de volgende tips:

 

  • Verstuur op tijd uw adreswijziging; minimaal één maand van tevoren. Dit geeft bedrijven genoeg tijd om hun klantenbestand aan te passen. Als u minimaal zes weken voor uw verhuisdag alle bedrijven en instanties heeft geïnformeerd, is het doorsturen van uw post misschien niet eens nodig.
  • Bij het aanschrijven van bedrijven en instanties via een verhuisservice wordt vaak om uw klant- en/of polisnummer gevraagd. Houd deze alvast bij de hand.
  • De doorstuurservice van PostNL werkt op achternaam. Als er iemand meeverhuist met een andere achternaam, dan is daar een tweede aanvraag (en betaling) voor nodig.
  • Andersom zal post niet worden doorgestuurd als iemand met dezelfde achternaam op het oude adres blijft wonen.
  • Post bezorgd met SANDD wordt niet door PostNL doorgestuurd. SANDD heeft een eigen doorstuurservice. De tarieven zijn wel behoorlijk hoog.
  • Aangetekende post of post vanuit het buitenland wordt niet door PostNL doorgestuurd.

 

Voor meer recente informatie kunt u kijken op de website van PostNL.

Hoe kan ik verhuisberichten sturen?

Hoera, u bent verhuisd! Dit heuglijke nieuws wilt u natuurlijk delen met familie en vrienden. Daarnaast is het doorgeven van uw nieuwe adres noodzakelijk om uw post te blijven ontvangen. Een verhuisbericht versturen kunt u op veel verschillende manieren regelen, ook online. Van een gratis digitaal bericht tot een verhuiskaart naar eigen ontwerp!

Adreswijzigingskaarten

Een goedkope oplossing om adreswijzigingen per post te versturen is met een verhuiskaart van PostNL. Deze zijn al gefrankeerd en bieden ruimte om beide adressen te vermelden. Nadeel: de kaarten zijn blanco en dus niet zo feestelijk. En van het neerpennen van 3 adressen per kaart kunt u behoorlijk blauwe vingers krijgen!

 

Gratis online een verhuisbericht versturen

Snel, makkelijk en gratis zijn online verhuiskaarten. Via een website kiest u een mooie kaart, vult hem in en verstuurt hem met één druk op de knop via de digitale snelweg. U kunt er zelfs voor kiezen om verhuisberichten via WhatsApp of Social Media te laten versturen. Nadeel van de digitale verhuiskaart is dat deze minder opvalt dan een ‘echte’ kaart in de bus. Ook voor mensen die niet zo thuis zijn op internet is dit een minder geschikte oplossing. U zou deze mensen eventueel een apart verhuisbericht per post kunnen sturen. 

 

Gedrukte verhuiskaart verzenden

Wie vindt het niet leuk om een kaartje te krijgen? Met een gedrukt verhuisbericht bent u verzekerd van aandacht. De ouderwetse manier is om leuke kaarten uit te kiezen in de winkel en die thuis te adresseren, frankeren en posten. Daarnaast is het mogelijk om uw kaartjes te kopen via een online kaartenwinkel. U kunt ze vervolgens thuis adresseren en posten, of in één keer online verzenden. Dat laatste scheelt een hoop werk, helemaal als u een adressenboek op de computer heeft. Deze kunt u vaak in één keer uploaden. Een aantal grote online kaartenwinkels zijn Greetz.nlKaartje2go.nlKaartjeposten.nlKaartenhuis.nl en Printsy.nl.

Verhuisbericht versturen

 

Zelf verhuiskaarten ontwerpen

Helemaal feestelijk wordt het wanneer u een persoonlijk verhuisbericht ontwerpt en met de post laat versturen. Veel online kaartenwinkels bieden deze optie. Zo kunt u op de voorkant bijvoorbeeld een foto van uw gezin plaatsen, uw oude en nieuwe huis laten zien of uw nieuwe adres vermelden. Deze verhuisberichten kosten vaak iets meer dan een standaard kaart. Ook deze kaarten kunt u eerst thuis laten bezorgen en zelf posten, of eenvoudig en snel via de site versturen. 

 

Ten slotte bieden sommige makelaars een verhuiskaart als service, met hierop een foto van uw nieuwe huis en adres. Welke verhuiskaart u ook kiest, we wensen u veel gelukswensen en hartverwarmende bezoekjes op uw nieuwe stek!

Vraag een offerte aan:
WhatsApp
Vragen? App ons gerust!