Verhuist mijn post automatisch mee?

Verhuist mijn post automatisch mee?

Als u op een ander adres gaat wonen, verhuist uw post niet automatisch mee. Natuurlijk zorgt u zelf voor een verhuisbericht aan familie en vrienden, maar moet u ook alle instanties en bedrijven persoonlijk aanschrijven? Gelukkig niet. Met een online verhuisservice geeft u in één keer uw nieuwe adres door en kunt u uw post automatisch laten doorsturen.

Nieuw adres doorgeven aan bedrijven en instanties

Uw verzekeraar, bank, krant, telefoonprovider…. Al deze bedrijven en instanties moeten uw adres in hun klantenbestand aanpassen. Het kost een hoop werk om deze allemaal aan te schrijven. Bovendien is de kans groot dat u toch bedrijven vergeet.

 

Met de online verhuisservice van PostNL kunt u alle bedrijven en instanties selecteren die een adreswijziging moeten ontvangen. Het nieuwe adres wordt vervolgens automatisch aan hen doorgegeven. Let op: sommige bedrijven verzenden met een ander postbedrijf, zoals SANDD. U kunt deze bedrijven zelf aanschrijven. Of gebruik een online verhuisservice die ongeacht het postbedrijf uw verhuizing aan alle bedrijven in Nederland kan doorgeven, zoals die van Verhuisvriend.

 

Post automatisch laten doorsturen

Uw post verhuist mee met PostNL

Mocht u toch een bedrijf vergeten, geen nood! U hoeft nog steeds geen post te missen. Met de doorstuurservice van PostNL ontvangt u alle post op uw nieuwe adres, ongeacht de adressering. Vervolgens kunt u dat bedrijf alsnog een adreswijziging doorgeven. U kiest zelf hoe lang u de post wilt laten doorsturen: 2 weken, 1 maand, 3 maand, 6 maanden of 12 maanden. Ook als u naar het buitenland verhuist, kunt u de post automatisch laten doorsturen. De tarieven zijn dan vanzelfsprekend een stuk hoger. U regelt de doorstuurservice via de website van PostNL.

 

 

Tips voor het verhuizen van uw post

Wilt u er zeker van zijn dat u geen post mist op uw nieuwe adres? Lees dan nog even de volgende tips:

 

  • Verstuur op tijd uw adreswijziging; minimaal één maand van tevoren. Dit geeft bedrijven genoeg tijd om hun klantenbestand aan te passen. Als u minimaal zes weken voor uw verhuisdag alle bedrijven en instanties heeft geïnformeerd, is het doorsturen van uw post misschien niet eens nodig.
  • Bij het aanschrijven van bedrijven en instanties via een verhuisservice wordt vaak om uw klant- en/of polisnummer gevraagd. Houd deze alvast bij de hand.
  • De doorstuurservice van PostNL werkt op achternaam. Als er iemand meeverhuist met een andere achternaam, dan is daar een tweede aanvraag (en betaling) voor nodig.
  • Andersom zal post niet worden doorgestuurd als iemand met dezelfde achternaam op het oude adres blijft wonen.
  • Post bezorgd met SANDD wordt niet door PostNL doorgestuurd. SANDD heeft een eigen doorstuurservice. De tarieven zijn wel behoorlijk hoog.
  • Aangetekende post of post vanuit het buitenland wordt niet door PostNL doorgestuurd.

 

Voor meer recente informatie kunt u kijken op de website van PostNL.

Vraag een offerte aan:
WhatsApp
Vragen? App ons gerust!