Hoe verloopt een huisoverdracht?

Hoe verloopt een huisoverdracht?

Hebt u de financiering van uw nieuwe woning rond? Gefeliciteerd! U kunt zich opmaken voor de officiële overdracht. Bij de notaris wordt het leveringscontract en de eventuele hypotheekakte officieel getekend en wisselen sleutels van eigenaar. Een feestelijke gebeurtenis! Lees verder en krijg een antwoord op uw vraag: Hoe verloopt een huisoverdracht?

De dag van de overdracht

Waarschijnlijk hebt u al maanden naar dit moment toegeleefd. Het begon met de eerste bezichtiging, waardoor u verliefd werd op het huis. Toen uw bod werd geaccepteerd was het tijd voor het eerste kleine feestje! Na het tekenen van het voorlopig koopcontract hebt u de financiering rond kunnen krijgen. Na weken wachten, hopen en vrezen, is het dan eindelijk tijd voor de dag van de overdracht.

 

Laatste inspectie

Op de dag van de overdracht wordt het nieuwe huis officieel aan u geleverd. Samen met de verkoper loopt u een laatste inspectieronde door de woning. Hierbij kijkt u of alles volgens afspraak is geleverd. Zijn alle spullen verwijderd, ook uit de inbouwkasten? Zijn de roerende zaken ter overname zoals afgesproken in het huis gebreken? Is het huis bezemschoon en zijn eventuele gebreken volgens afspraak hersteld? Dan is het tijd om de notaris te bezoeken.

 

Naar de notaris

Is uw nieuwe woning volgens afspraak geleverd, dan kunt u zich met de verkoper melden bij de notaris. Hier tekenen jullie allebei de leveringsakte. De notaris leest deze akte helemaal of in verkorte versie aan u voor en voorziet die van de datum en tijd. Na het zetten van een handtekening door u en de verkoper is het huis officieel in uw eigendom. Als u een hypotheek afsluit, zult u ook de hypotheekakte tekenen. Vervolgens kan de notaris meteen de koopsom uitkeren aan de verkoper. Na deze formaliteiten mag u de notaris en verkoper de hand schudden en met de sleutelbos van uw nieuwe woning het pand verlaten.

Hoe verloopt een huisoverdracht

 

Van nieuwe woning tot droomwoning

Na de overdracht kunt u dan eindelijk zelf het nieuwe huis in, wanneer u maar wilt. Al rondlopend ziet u vast voor zich welke kleuren er op de wanden komen en waar al uw meubels komen. Misschien wilt u nog wat (laten) verbouwen of de tuin aanleggen, zodat uw nieuwe woning echt uw droomwoning wordt. Is het nieuwe huis helemaal naar uw zin? Dan is het tijd om de verhuizers in te schakelen. En als de verhuizers hun werk hebben gedaan en uw vertrouwde spullen om u heen staan, kunt u dit nieuwe huis dan eindelijk echt ‘thuis’ noemen!

 

Wilt u meer tips voor een zorgeloze verhuizing? Bekijk dan hier een uitgebreid overzicht met verhuistips.

Vraag een offerte aan:
WhatsApp
Vragen? App ons gerust!