Een kunstverhuizing is een vak apart

Een kunstverhuizing is een vak apart

Jan de Jong Verhuizingen is gespecialiseerd in het verpakken en transporteren van kunstwerken als schilderijen, beelden en/of andere waardevolle (kunst)stukken. Een kunstverhuizing is een vak apart en daarbij helpen we u graag.

Verhuizen is een kunst op zich

Uiteraard is bij het verhuizen van kostbare kunststukken uiterste zorgvuldigheid geboden. Een kunstverhuizing vergt een speciale aanpak: van het vakkundig verpakken van waardevolle voorwerpen tot het vervoeren ervan. Er gelden bovendien verschillende eisen voor verschillende kunstverhuizingen.

Wij hechten mede daarom veel waarde aan netheid in onze materialen, wagens en op onze werkplek. Onze verhuizers weten bovendien precies wat ze doen, door hun vakmanschap en jarenlange ervaring.

Gaat u binnenkort verhuizen?

Bekijk alvast ons uitgebreide overzicht met verhuistips. Meer informatie of heeft u vragen? Vul dan vrijblijvend ons offerteformulier in.

 

Offerte particuliere verhuizingOfferte internationale verhuizingOfferte zakelijke verhuizing

Kunstverhuizing Jan de Jong Verhuizingen

Het verhuizen van kunst is vaak niet verzekerd

Binnen de reguliere verzekering, te noemen het garantiecertificaat, zijn de waardevolle kunststukken bij ons helaas niet verzekerd. U kunt gebruik maken van een eigen (aanvullende) kostbaarhedenverzekering of deze afnemen bij ons als Erkende Verhuizer. Deze verzekering beschikt over de dekking van het vervoer. Wij kunnen u op maat een kunst/-kostbaarhedencertificaat aanbieden. Zo bent u goed verzekerd voor schade, die tijdens het verplaatsen wordt veroorzaakt en heeft u geen eigen risico.

 

In het bezit van diploma Art Handling van Het Verhuiscollege

Een aantal van onze verhuizers zijn speciaal opgeleid voor kunstverhuizingen. De cursus Art Handling is bedoeld voor het verzorgen van kunsttransport, waarbij specifiek wordt gefocust op hoe je dit optimaal verzorgt. Zo kunnen onze verhuizers bijzondere vormen van transport verzorgen voor bestaande en nieuwe klanten. Ze leveren de juiste zorg en aandacht om de verhuizing soepel en veilig te laten verlopen.

Aandachtspunten bij een kunstverhuizing

  • We denken vooraf de handigste en meest efficiënte route uit.
  • We gebruiken de beste materialen om kunstvoorwerpen veilig te verpakken.
  • We stemmen de beste methode van inpakken en specifieke hulpmiddelen af op iedere locatie.
  • We kunnen hangende kunststukken van de muur halen en op de nieuwe locatie ophangen.
  • En bovenal behandelen we alle stukken met uiterste zorgvuldigheid.

 

Kosten voor een kunstverhuizing

Wij bekijken ieder project op maat en bepalen zo samen met u de kosten van een verhuizing. Daarvoor komen we graag bij u langs. Wij vinden het belangrijk om diensten te kunnen aanbieden voor ieder budget. Lees meer over de opbouw van onze kosten en een aantal tips om te besparen.

Kunstverhuizing Jan de Jong Verhuizingen
Kunstverhuizing Jan de Jong Verhuizingen

Kunstverhuizing uit laten voeren?

Kortom, wilt u schilderijen, beelden en/of andere waardevolle (kunst)stukken in uw woning, organisatie, galerie of museum professioneel en gegarandeerd veilig laten vervoeren?

 

Laat het ons dan weten

 

Referenties

We voeren kunstverhuizingen o.a. uit voor Forum Groningen en Museum aan de A.

 

Veilig opslaan van kunst

Bij Jan de Jong Verhuizingen is het ook mogelijk om de kunstvoorwerpen op te laten halen en te plaatsen in één van onze opslagunits. We houden daarbij rekening met de specifieke condities waaronder kunst opgeslagen moet worden. Onze opslagunits worden 24 uur per dag bewaakt en zijn vochtvrij en zeer goed geconditioneerd. Op het gewenste moment verhuizen we de kunstvoorwerpen naar hun nieuwe bestemming.

Bekijk ook eens


 
Vraag een offerte aan:
WhatsApp
Vragen? App ons gerust!